sâmbătă, 30 iunie 2012

Cum blochezi update-urile de la jocuri/ aplicatii sa mai apara in news feed-ul Facebook


FarmVille, CastleVille, CityVille, Mafia Wars, unul cu restaurante si inca cateva zeci. Jocurile de pe Facebook au un mare succes, datorat, in parte, si laturii sociale. Daca esti fan, le joci, iti place sa vezi ce realizari au prietenii si, la randul tau, sa publici ultima reteta pe care ai invatat-o, articolul asta nu este pentru tine. Dar daca esti ca mine si consideri toate update-urile de la jocurile din Facebook ca spam care iti aglomereaza news feed-ul, daca te enerveaza si nu iti doresti decat sa scapi de ele, atunci uite cum poti sa le opresti sa mai apara in fluxul de stiri.

Optiunea Hide all from ascunde update-urile din news feed provenite de la jocurile din Facebook



Metoda este simpla, nu necesita decat trei pasi. Vestea proasta este ca trebuie sa blochezi fiecare joc/ aplicatie pe rand, nu poti scapa de toate o data. Cum insa nu sunt atat de multe, nu iti va lua prea mult timp. Iata ce etape trebuie sa urmezi:

  1. Tine mouse-ul peste update-ul jocului si vei vedea, in coltul din dreapta-sus, o sageata orientata in jos.
  2. Un click pe buton (sageata) deschide un meniu drop-down.
  3. Apasa Hide all from ... (numele jocului sau aplicatiei) si ai scapat de stirile despre jocul/ aplicatia respectiva. Mai ai optiunile Hide story (ascunde doar stirea in cauza) si Report story or spam (elimina update-ul si ajuta la eliminarea, pe viitor, a stirilor de acest gen). 

In cazul in care te-ai razgandit sau ai blocat din greseala o aplicatie, un click pe Edit Options iti permite sa anulezi setarea facuta.

Citeste si "Facebook: cum controlezi ce apare in "news feed""


Cum am zis, aceasta metoda trebuie repetata pentru fiecare joc/ aplicatie in parte. Dezavantajul repetarii ei este acompaniat si de doua aspecte pozitive: o aplicatie blocata nu mai afiseaza stiri indiferent de utilizatorul care le publica si, mai important, permite selectarea aplicatiilor ale caror update-uri sunt vizibile si ale caror nu.

In cazul in care problema nu tine de update-urile de la jocuri in special, ci de un prieten care spameaza, poti bloca informatiile despre jocuri publicate de el/ ea. Pentru asta intra pe profilul utilizatorului si tine mouse-ul deasupra butonului Friends. Un click pe butonul Settings (din meniul deschis de butonul Friends) afiseaza doua seturi de optiuni pe care le poti bifa sau debifa. Deselecteaza Games si nu te vor mai deranja informatiile despre "performantele" prietenului respectiv.

Pentru informatii mai detaliate despre cum poti controla ce este afisat in fluxul tau de stiri si ce nu, citeste articolul Facebook: cum controlezi ce apare in "news feed".
Ti-a placut articolul?

Primeste articolele zilnic, prin email!

Urmareste-ma!

0 comentarii:

Comenteaza prin Blogger: