sâmbătă, 11 august 2012

Google testeaza o noua functionalitate: email-urile, afisate in rezultatele cautarilor

Google a inceput testele pentru implementarea unei noi functionalitati: afisarea la cautari a rezultatelor din email. In momentul de fata, doar cei care se inscriu pentru a testa aceasta functionalitate vad rezultatele din casuta de email integrate in rezultatele generale. Pe viitor insa, este posibil ca toti utilizatorii Google sa isi gaseasca mesajele pe paginile cu rezultate.

Email-urile, incluse in rezultatele de la cautarile Google



Utilizatorii care se inscriu pentru a testa aceasta functionalitate, daca sunt acceptati, vad in bara din partea dereapta a paginii cu rezultate caseta pentru rezultate din email. Continutul e-mail-urilor nu este insa afisat, ca masura de protectie a datelor personale. Pentru a vedea detalii despre continutul email-ului, trebuie accesat rezultatul, apoi deschis in Gmail.

Daca este folosit cuvantul “gmail” in cautare, motorul se comporta diferit si include rezultatele direct  iin pagina. Acest comportament face parte din strategia Google de a incearca sa faca motorul de cautare cat mai inteligent. Spre exemplu, daca se efectueaza cautari despre zboruri sau companii aeriene, Google incearca sa descopere daca utilizatorul urmeaza sa calatoreasca in alta tara si ii ofera informatii legate de cursa aeriana.

Inscrierea in acest test este deschisa pentru primii un milion de utilizatori Gmail. Cei care au conturi Google Apps nu se pot inscrie. Adresa la care se fac inscrierile in program, precum de unde se poate iesi din test, este https://www.google.com/experimental/gmailfieldtrial.

sursa: Search Engine Land
Ti-a placut articolul?

Primeste articolele zilnic, prin email!

Urmareste-ma!

0 comentarii:

Comenteaza prin Blogger: