luni, 9 iulie 2012

Tabletele aduc site-urilor de e-commerce mai mult trafic decat telefoanele mobile

Tabletele au depasit smartphone-urile in valoare absoluta de trafic adusa site-urilor de comert electronic. In Q1 din 2012, traficul site-urilor de e-commerce a inregistrat un procent de 6.52% pentru tablete, in timp ce telefoanele mobile au generat 5.35%.

Tabletele au depasit, in materie de trafic generat pentru site-uri de e-commerce, telefoanele mobile


  
Compania Monetate, care a analizat datele de la mai mult de 100 de milioane de activitati de comert online, a declarat ca, in ultimul an, traficul de pe tablete a crescut cu 348%, in timp ce numarul vizualizarilor realizate de pe telefoane mobile a crescut cu 117%. Majoritatea traficului realizat de pe tablete (95%) a provenit de pe iPad-uri.

Volumul de trafic generat de pe tablete este insa foarte mic, comparativ cu cel de pe desktop-uri, in valoare de 88% pentru site-uri de e-commerce. Acest numar reprezinta o scadere de 4% in doar 3 luni, ritm in care procentul pentru desktop-uri va scadea sub 75% anul viitor. 

Adobe a  anuntat recent ca, in materie de trafic, tabletele vor depasi smartphone-urile la nivel mondial la inceputul anului 2013 si la inceputul anului 2014 vor reprezenta 10% din traficul total. Diferenta dintre aceste doua seturi de date se poate justifica prin faptul ca Monetate a pus accent pe e-commerce, segment pentru care tabletele pot genera trafic peste medie. 

Kurt Heinemann, director de marketing la Monetate, estimeaza ca traficul de pe tablete va depasi 10% din total in acest an, in timpul sarbatorilor. In privinta telefoanelor mobile, acestea au inregistrat un maxim de 7.1% cu ocazia Black Friday si Cyber Monday. Kurt Heinemann considera ca smartphone-urile vor continua sa aduca trafic magazinelor de comert electronic, dar mai mult ca dispozitive de referinta.

Din punct de vedere al ratei de conversie, chiar daca majoritatea site-urilor nu sunt optimizate pentru dispozitive mobile, tabletele sunt foarte aproape de desktop-uri. Datele Monetate indica o rata de 3.23% pentru tablete si de 3.51% pentru desktop-uri. Telefoanele mobile inregistreaza un procent de doar 1.39%. Utilizatorii de tablete vizualiza o medie de 11.07 pagini pe sesiune, fata de 12.05 vizualizari pentru desktop-uri si 7.18 pentru smartphone-uri. Rata de adaugare de iteme in cos este de 9.66% pentru tablete, comparativ cu 10.2% pentru desktop-uri si 4.25% pentru telefoanele mobile.

sursa: Gigaom
Ti-a placut articolul?

Primeste articolele zilnic, prin email!

Urmareste-ma!

0 comentarii:

Comenteaza prin Blogger: