miercuri, 11 iulie 2012

Atac la LinkedIn? Facebook ar putea intra pe piata ofertelor de munca

Facebook s-ar putea lansa pe piata ofertelor de munca, o piata a carei valoare este estimata la 4.3 miliarde de dolari. Aceasta s-ar intampla in aceasta toamna, spun surse apropiate retelei sociale. Daca se va dovedi adevarat, Facebook va intra pe teritoriul LinkedIn.

Piata locurilor de munca are o valoare de aproximativ 4.3 miliarde de dolari




Zvonul apare dupa ce Facebook a incheiat un parteneriat cu Departamentul Muncii din SUA, in octombrie 2011, pentru un "portal social al locurilor de munca" ("Social Jobs"). Facebook s-a angajat si ca va studia modul in care angajatorii folosesec retelele sociale pentru recrutare.

Citeste si "Parteneriatul dintre LinkedIn si Twitter a luat sfarsit"


La inceputul acestei saptamani, Dow Jones a publicat informatia ca Facebook pregateste publicarea pe platforma sa de oferte de munca provenite de la terte parti. Nu este sigur daca anunturile vor fi integrate in fluxul de stiri sau vor exista pe o platforma separată a site-ului, insa proiectul ar presupune participarea a cel putin trei companii: BranchOut, Lab Work4 şi Jobvite.


Reprezentantii Facebook nu au comentat in legatura cu aceste informatii.


Desi cei 900 de milioane de utilizator ai Facebook, in curand 1 miliard, sunt un motiv de ingrijorare pentru orice companie care activeaza in domeniul recrutarilor pentru locuri de munca, Doug Anmuth, analist la JP Morgan, considera ca LinkedIn nu trebuie sa se simta amenintata: "Multi utilizatori vor dori sa pastreze profilurile lor sociale si profesionale separat. Nu este o amenintare pentru LinkedIn".
Ti-a placut articolul?

Primeste articolele zilnic, prin email!

Urmareste-ma!

0 comentarii:

Comenteaza prin Blogger: