joi, 5 iulie 2012

TOP 20 tari in client service prin Facebook

Social Bakers au publicat un top al tarilor din punctul de vedere al activitatii de client service prin social media, mai exact al relatiilor cu clientii pe Facebook. Pentru a realiza clasamentul s-a tinut cont de rata de raspuns (procentul de intrebari postate de fani pe wall-ul paginii care primesc raspuns), datele fiind culese pe o perioada de trei luni, intre 1 martie si 30 mai 2012.


Logo Social Bakers



Europa de Nord, lidera in social customer care


Implicare in activitati de relatii cu clientii pe retelele sociale depinde de industria in care activeaza compania, de strategia de comunicare si de contextul cultural. Conform rezultatelor Social Bakers, exista doua regiuni care domina topul pe tari. Cea mai buna rata de raspuns pe Facebook este detinuta de trei tari nord-europene: Norvegia (a primit 13 mii de intrebări, a raspuns la 87% din ele), Suedia (77% din intrebarile primite si-au gasit raspuns) si Olanda (cu o rata de raspuns de 74%).


America Latina, a doua cea mai dedicata social regiune


Argentina si Peru sunt au cele mai bune rate de raspuns intre tarile latine. Desi nu apar in lista, Mexic (rata de raspuns de 47%) si Columbia (cu raspunsuri la 40% din intrebari) sunt tari cu un bun serviciu social pentru clienti.

Iata cum arata clasamentul:


Ti-a placut articolul?

Primeste articolele zilnic, prin email!

Urmareste-ma!

0 comentarii:

Comenteaza prin Blogger: