vineri, 10 august 2012

Google, amenda record pentru violarea intimitatii utilizatorilor!

Comisia Federala pentru Comert a SUA a hotarat ca firma Google sa plateasca o amenda record pentru incalcarea dreputurilor la intimitate ale utilizatorilor browser-ului de internet Safari al Apple.

Google a primit o amenda record pentru incalcarea dreptului la intimitate al utilizatorilor



Scriam luna trecuta ca Google ar putea sa primeasca cea mai mare amenda data  unei companii de catre Comisia Federala de Comert (FTC - Federal Trade Commission). Acum Comisia Federala a decis sa sanctioneze Google, ca urmare a incalcarii dreptului la intimitate al utilizatorilor browser-ului Safari, prin implementarea unei metode de a urmari activitatea pe browser chiar si dupa activarea modului privat.

Amenda, de 22,5 milioane de dolari, este prima penalizare data pentru incalcarea dreptului la intimitate pe internet. Aceasta vine in contextul unei mai puternice sustineri a drepturilor utilizatorilor.


Pana la acest caz, cea mai mare amenda a fost primita de ChoicePoint, in 2006, dupa ce compania a compromis datele financiare pentru peste 163.000 de clienti. ChoicePoint a acceptat, printr-o intelegere cu comisia, sa plateasca penalitati de 10 milioane de dolari si alte 5 milioane de dolari pentru despăgubirea clientilor.

O informatie interesanta este ca 22.5 milioane de dolari, valoarea amenzii primite de Google, este suma pe care compania o produce in aproximativ 5 ore.
Ti-a placut articolul?

Primeste articolele zilnic, prin email!

Urmareste-ma!

0 comentarii:

Comenteaza prin Blogger: