marți, 14 august 2012

Piramide descoperite cu ajutorul Google Earth?

Un cercetator pretinde ca a descoperit doua seturi de piramide, necunoscute pana acum, in desertul egiptean. Acesta ar fi folosit Google Earth pentru a cerceta desertul si ar fi observat formatiunile. Expertii in domeniu nu au confirmat inca descoperirea.


Un cercetator pretinde ca ar fi descoperit noi piramide, folosing Google Earth


Angela Micol, o cercetatoare ce analiza desertul, cautand urme de ruine, a gasit doua seturi de formatiuni misterioase, ce par sa fie piramide necunoscute pana acum.

Prima locatie, la aproximativ 2 kilometri de fostul oras Dimai, prezinta o formatiune mare, patrata, si trei mai mici, triunghiulare. Aceste trei formatiuni mai mici sunt aliniate cu nordul magnetic al Pamantului, asemanator piramidelor de la Giza. Cea de a doua locatie se afla la aproximativ 20 de kilometri de Abu Sidhum, un oras pe Nil. Aici se poate identifica o formatiune mare, triunghiulara, cu marginile puternic erodate. Centrul triunghiului prezinta urme circulare ce ar putea indica prezenta in trecut a unor fantani.

Intr-un comunicat de presa, Angela Micol a declarat ca cele doua locatii reprezinta descoperiri noi, necunoscute anterior si ca datele descoperirii au fost trimise catre alti experti, pentru analiza. 

Sarah Parcak, arheolog al universitatii din Alabama, a descoperit in 2011 cateva piramide noi, folosind imagini din satelit. Ea pune sub semnul intrebarii descoperirea facuta de Micol, spunand ca "imaginile din Google Earth provin de la cineva care nu este nici egiptolog, nici arheolog, si nu are nici o pregatire in domeniu". Mai mult, "in acea zona nu exista nici un motiv pentru care sa existe piramide - la 12 kilometri de valea Nilului. Primesc mereu mesaje de la persoane care pretind ca au descoperit formatiuni noi" a mai spus Sarah Parcak.

Egiptologul Bob Brier, cercetator la Universitatea din Long Island, considera ca este prea devreme pentru a se discuta despre veridicitatea descoperirii facute de Angela Micol: "Exista o mica sansa ca una sau doua dintre acele formatiuni sa fie piramide, dar eu ma indoiesc ca ar fi asa".

sursa: NBC News
Ti-a placut articolul?

Primeste articolele zilnic, prin email!

Urmareste-ma!

0 comentarii:

Comenteaza prin Blogger: