vineri, 28 septembrie 2012

Google+ ajunge la 400 de milioane de utilizatori inregistrati

Google+, reteaua sociala lansata de Google pe 28 iunie 2011, a depasit 400 milioane utilizatori inregistrati. In plus,  Vic Gundotra, Google, a adaugat ca 100 de milioane de utilizatori Google+ (25% din baza de utilizatori) sunt activi lunar (pe plus.google.com sau pe aplicatiile pentru mobile).

Conform reprezentantilor Google, reteaua sociala Google+ a depasit numarul de 400 de milioane de utilizatori inregistrati

Citeste si "Ultimele date oficiale Twitter: 400 de milioane de tweets publicate zilnic si profit din publicitatea pe mobile"


Media de minute petrecute de utilizatorii Google plus pe reteaua sociala


Desi Google+ este in crestere rapida, timpul mediu petrecut de utilizatori pe Google+ lasa de dorit, fiind cu mult in urma altor retele sociale, precum Pinterest, Facebook sau Tumblr, conform datelor comScore din ianuarie 2012. Un studiu recent al GlobalWebIndex lanseaza ipoteza ca Global Web Index indica 336 de milioane de utilizatori activi Google+ deoarece acesti utilizatori sunt, de fapt, utilizatori Google.

Utilizatori activi ai diverselor retele sociale


La nivel mondial, Facebook (cu aproximativ 1 miliard de utilizatori) domina piata retelelor sociale, urmat de Google+ (ca urmare a integrari in toate serviciile Google). Twitter se situeaza pe locul trei, cu peste 500 de milioane de utilizatori activi lunar.



Din punct de vedere al timpului petrecut pe retelele sociale, Facebook se afla pe prima pozitie a topului, cu o medie de 405 minute pe vizitator in luna ianuarie 2012. Pe locul doi se afla tumblr si Pinterest, cu 89 de minute pe vizitator, apoi Twitter pe locul 3, cu 21 de minute, si LinkedIn pe pozitia 4, cu 17 minute pe utilizator. Google+ ocupa ultima pozitie, a sasea, cu 3 minute pe utilizator, fiind declasat de MySpace, pozitia 5, cu 8 minute pe utilizator.

Citeste si "Cele mai recente date Facebook: venituri de 1,184 miliarde de dolari, 955 de milioane de utilizatori activi pe luna, 552 de milioane de utilizatori activi pe zi"


Profilul demografic al utilizatorilor retelelor sociale


Din punct de vedere al profilului demografic, cele mai multe platforme sociale sunt dominate de barbati. LinkedIn are 65% din utilizatori de sex masculin, Google+ 64% din utilizatori, iar Twitter 62%. Pinterest este singura retea sociala cu un public majoritar feminin.

sursa: ViralBlog
Ti-a placut articolul?

Primeste articolele zilnic, prin email!

Urmareste-ma!

0 comentarii:

Comenteaza prin Blogger: