sâmbătă, 15 septembrie 2012

Penetrarea smartphones in functie de tara


In lume sunt aproximativ 6 miliarde de telefoane mobile. Dintre acestea, majoritatea nu sunt smartphones. In urmatorii ani insa, cele mai multe dintre aceste telefoane vor fi inlocuite de smartphones. In cele ce urmeaza, rata de penetrare a smartphones in functie de tara, inclusiv cu date despre Romania.




Cum se poate vedea din imaginea de mai sus, topul penetrarii smartphones, publicat de Business Insider, arata astfel in 2012

  1. Marea Britanie - 51%
  2. SUA - 44%
  3. Spania - 44%
  4. Franta - 38%
  5. China - 33%
  6. Germania - 29%
  7. Italia - 28%
  8. Brazilia - 14%


Statele Unite este una dintre pietele mature de smartphones. Prin urmare, cresterea cea mai mare in vanzarile de smartphones va veni probabil din alte tari, in special China si Brazilia.

Citeste si "1 din 3 utilizatori smartphone au parolele si codurile cardurilor bancare salvate in memoria telefonului"


Acest nou raport BI Intelligence arata ca oportunitatea de crestere a pietei de smartphones din SUA a ajuns la punctul in care va incepe sa incetineasca rapid si analizeaza impactul pe care acest lucru il va avea asupra ecosistemului smartphone - gadget-uri, aplicatii, comert mobil, web mobil.

Romania, rata de penetrare a smartphones de 8,4%


Date oferite de Vodafone la nivelul luni octombrie 2011 dau o rata de penetrare a smartphones in Romania de 5% la acel moment, anunta Mediafax. O luna mai tarziu, datele unui studiu GFK plasau rata de penetrare a smartphones pentru Romania la 8,4%.

Aceste date au fost culese inainte de sezonul sarbatorilor de iarna din 2011 si de Paste 2012. De asemenea, in Romania preturile pentru smartphones au scazut, la sfarsitul anului 2011, inceputul anului 2011. Ca urmare a acestor factori, se apreciaza ca rata de penetrare a smartphones in Romania a crescut.
Ti-a placut articolul?

Primeste articolele zilnic, prin email!

Urmareste-ma!

0 comentarii:

Comenteaza prin Blogger: