duminică, 23 septembrie 2012

Jurnalism si social media: 28% dintre jurnalistii din Marea Britanie "nu pot lucra fara social media"


Un nou studiu arata importanta retelelor sociale, de data aceasta pentru jurnalisti. In Marea Britanie, mai mult de un sfert din jurnalistii intervievati (28,1%) au declarat ca nu ar putea sa isi faca meseria fără social media. Conform aceluiasi studiu, Twitter este cea mai populara retea sociala in randul jurnalistilor, patru din cinci intervievati (80%) folosind Twitter.

80% din jurnalisti folosesc Twitter



Citeste si "Top 3 canale de distribuire a stirilor: Facebook, email, Twitter"


Studiul anual "Social Journalism Study" realizat de Cision si Canterbury Christ Church University a identificat cinci tipuri de jurnalisti care folosesc instrumente sociale - arhitectii (liderii de opinie), observatorii (solicitantii de informații), scepticii (contribuie rar), promotorii (se concentreaza pe propriul continut) si vanatorii (networkers). Acestia din urma, vanatorii, constituie grupul cel mai proeminent printre jurnalistii din Marea Britanie care folosesc Twitter, reprezentand 35% din numărul lor.

Citeste si "Mai putin de 20% din IMM-uri folosesc Twitter | Studiu"


Cu toate acestea, doar 39% dintre jurnalisti cred ca social media creste productivitatea, o cifra care a scazut cu 10% fata de anul trecut. Mai mult, aproximativ unul din sase jurnalisti (16%) cred ca social media va duce la disparitia jurnalismului asa cum este inteles acum.

Citeste si "Redesign Twitter: tot ce trebuie sa stiti despre noul Twitter"


"Studiul din acest an a constatat ca, in comparatie cu anul trecut, jurnalistii folosesc o varietate mai mare de instrumente pentru retelele sociale si se concentraza mai mult pe social media pentru multe dintre sarcinile lor profesionale. Cu toate acestea, am constatat si ca jurnalistii sunt sceptici cu privire la unele influente ale social media asupra jurnalismului, precum impactul asupra productivitatii lor si calitatii jurnalismului", a declarat dr. Agnes Gulyás, Lector Principal, Departamentul de mass-media de la  Canterbury Christ Church University."

Mai jos, infograficul publicat de Cision:



sursa: AllTwitter
Ti-a placut articolul?

Primeste articolele zilnic, prin email!

Urmareste-ma!

0 comentarii:

Comenteaza prin Blogger: