vineri, 7 septembrie 2012

Reddit aduce mai mult trafic referral decat Pinterest

BuzzFedd a publicat Social Intelligence Report pentru luna iulie. Datele acestui raport arata ca Reddit aduce site-urilor mai mult trafic referral decat Pinterest, dar si ca, in social media, informatiile despre vedete sunt cele cu cel mai mare potential de viralitate.

Social Intelligence Report, publicat de BuzzFeed, arata ca, pentru site-urile de stiri, Pinterest nu este o optiune buna in ce tine de traficul referral


Datele din raportul BuzzFeed sunt colectate de la reteaua de parteneri, care include peste 200 de site-uri, printre care The Huffington Post, TMZ si The Daily Beast. Conform Adweek, Social Intelligence Report publicat de BuzzFedd arata ca stirile despre vedete au cel mai mare potential de viralitate pe retelele sociale si ca importanta Reddit in ce tine de traficul referral adus site-urile este in crestere. Pinterest, reteaua sociala care s-a bucurat de multa mediatizare in ultima vreme, nu pare sa inregistreze date atat de bune ca Reddit.

Reddit aduce un volum important de trafic referral


In luna iulie, Reddit a atins 3,1 miliarde de vizualizari. Mai impresionant este insa numarul de vizualizari facute de partenerii BuzzFeed din traficul referral provenit din Reddit. Acesta a crescut cu 64% fata de luna precedenta. Raportul arata si ca StumbleUpon isi continua caderea in topurile site-urilor care aduc trafic referral.

Citeste si "Ce platforma sociala aduce cel mai mult trafic referral?"


Conform unui studiu publicat de StatCounter, in luna iunie 2012, topul site-urilor care aduc trafic referral, la nivel mondial, arata astfel:

  1. Facebook
  2. StumbleUpon
  3. YouTube
  4. reddit
  5. Twitter

Pinterest se pozitioneaza pe locul 6, urmat de Digg.

Pinterest inregistreaza rezultate mai slabe in categoria referral social


Momentul de varf al Pinterest a fost in aprilie 2012, cand reteaua sociala genera aproape 400.000 de referrals sociale. In luna iulie, Pinterest a generat doar 114.000 de referrals, iar in iunie 2012 110.000. Aceste date se datoreaza si faptului ca Pinterest nu este o retea potrivita distribuirii de stiri.

In acelasi timp, site-uri de lifestyle si e-commerce inregistreaza rezultate foarte bune pe Pinterest, acestea potrivindu-se mai bine cu principiul de functionare al retelei sociale axate pe imagini.

Merita mentionat si ca Pinterest a inregistrat o crestere de 200% in traficul referral in primul an de cand a devenit public.

Stirile despre vedete aduc cele mai multe referrals sociale


Stirile cele mai virale din reteaua BuzzFeed au fost despre vedete, printre care articolul US Weekly despre relatia amoroasa dintre Kristen Stewart si Rupert Sanders sau povestea fiului vitreg al lui Usher publicata de TMZ. Aceste date sugereaza ca pe retelele sociale cel mai mare potential de viralitate il au stirile cu incarcatura emotionala.

Citeste si "Social login: Facebook, preferat de 48% din utilizatori, urmat de Google cu 30%"

Facebook si Google, la egalitate in traficul referral?


Datele din Social Intelligence Report arata ca pertenerii BuzzFeed inregistreaza la fel de mult trafic referral provenit din Facebook ca din Google. In punctele de varf, Google depaseste Facebook cu  200.000 de vizualizari (59,9 milioane de referrals in comparatie cu 59,7 milioane).

sursa: AdWeek
Ti-a placut articolul?

Primeste articolele zilnic, prin email!

Urmareste-ma!

0 comentarii:

Comenteaza prin Blogger: