luni, 18 iunie 2012

Facebook publica primul ghid video de optimizare SEO a paginilor social media

Indiferent de dimensiunea companiei si a grupului de fani de pe diferitele retele sociale, este important pentru brand sa obtina o pozitie buna in SERP-urile motoarelor de cautare (paginile cu rezultatele cautarii). Facebook, in colaborare cu agentia Distilled, a publicat primul ghid SEO pentru social media. 

Facebook, in colaborare cu o agentie SEO, a facut public primul ghid pentru optimizarea paginilor


Clipul postat ofera sfaturi pentru optimizarea SEO a paginii Facebook si contine atat informatii generale despre cum se face optimizarea pentru motoarele de cautare, cat si sfaturi pas cu pas, acoperind intregul proces.

Pe langa aceste informatii, este recomanda si utilizarea a cinci aplicatii:

  • RSS Graffiti - Posteaza automat continutul din feed-uri specificate (blog) pe pagina de Facebook.
  •  Static HTML: iframe - Un mod simplu si gratuit de a crea tab-uri pentru pagina de Facebook.
  •  Pagemodo - Aplicatie pentru crearea paginilor ce nu necesita cunostinte de HTML. Exista atat o varianta free, cat si una contra cost.
  •  Contact Form - Aplicatie ce imbunatateste integrarea companiei in retelele sociale prin Crearea unui formular de contact.
  •  Tweets for pages - Aceasta aplicatie creaza un tab separat pentru afisarea tweet-urilor, evitand astfel spam-area Timeline-ului.

Ghidul video "Facebook Pages - SEO How-to" poate fi urmarit pe pagina de Facebook a agentiei Distiled.

Mai multe sfaturi pentru optimizarea paginii Facebook pentru motoarele de cautare sunt disponibile in e-book-ul Distilled si in clipurile postate pe site-ul lor.
Ti-a placut articolul?

Primeste articolele zilnic, prin email!

Urmareste-ma!

0 comentarii:

Comenteaza prin Blogger: