joi, 12 iulie 2012

Facebook ar putea intra pe piata serviciilor financiar-bancare

Facebook ar putea sa ofere in curand utilizatorilor sai servicii financiar-bancare, precum plata online a facturilor, transferul fondurilor si verificarea conturilor.


Utilizatorii retelei sociale ar putea sa isi plateasca facturile direct din Facebook





"Exista lucruri, precum serviciile bancare, care nu sunt sociale, pe care nu vrem sa le impartasim cu prietenii. Eu vreau ca vizita la consilierul meu bancar sa fie o experienta unu-la-unu", a spus David Robinson, directorul departamentului de Marketing al Facebook.


Desi nu se cunosc detaliile, se pare ca un astfel de serviciu va lansa pe parcursul acestui an Facebook. In parteneriat cu Commonwealth Bank din Australia, reteaua sociala testeaza in prezent, in beta intern, integrarea serviciilor financiar-bancare. Utilizatorilor Facebook, clienti ai bancii, vor putea efectua plati catre terte parti, precum si catre prietenii din reteaua sociala. Banca va asigura siguranta tranzactiilor printr-un sistem de autentificare, similar modului in care platile sunt securizate pe platforma online a institutiei financiare.


In privinta riscurilor care vin cu acest tip de serviciu, reprezentantii bancii australiene au declarat ca nu vor lansa nici o aplicatie daca nu pot oferi clientilor garantia securitatii.


sursa: CNN Money
Ti-a placut articolul?

Primeste articolele zilnic, prin email!

Urmareste-ma!

0 comentarii:

Comenteaza prin Blogger: