vineri, 13 iulie 2012

Tabletele, ideale pentru e-commerce


Desi nu de multa vreme pe piata, tabletele au un impact semnificativ asupra comertului online. Anul trecut, tableta a devenit cel mai bun prieten al retailer-ilor online, devenind dispozitivul preferat de utilizatori pentru activitati de e-commerce.


Tabletele se dovedesc dispozitive ideale pentru activitati de comert online



Conform Adobe Digital Marketing Insights (PDF), utilizatorii de tablete cheltuiesc cu peste 50% mai mult pe tranzactie, comparativ cu utilizatorii de telefoane mobile si cu 20% mai mult decat utilizatorii de computere traditionale. Acelasi raport estimeaza valoarea medie a unei achizitii pentru utilizatorii de tablete la 123$, la 80$ pentru vizitele provenind de pe smartphone-uri si la 102$ pentru desktop-uri. Conform Adobe, in cazul utilizatorilor de tablete rata de conversie este de trei ori mai mare fata de cea pentru telefoane mobile si asemanatoare cu rata de conversie in cazul desktop-urilor.

Tabletele genereaza peste 6% din totalul traficului pe site-uri de e-commerce, in crestere fata de 4% la sfarsitul anului 2011 si 1% cu un an in urma. Conform unui studiu de e-commerce realizat de Forrester, in 2011, 20% din tranzactiile online au fost facute de pe tablete, desi doar 9% din clientii site-urilor detineau acest tip de dispozitive. Alt studiu, realizat de Ipsos OTX MediaCT pentru PayPal, arata ca utilizatorii de tablete cheltuiesc aproape de doua ori mai mult timp si bani pe activitati de e-commece. 

Alte date relevante vin de la IBM, care a declarat ca vanzarile de pe dispozitivele mobile s-au dublat in sezonul sarbatorilor de iarna din 2011, atingand 11% din achizitiile online, comparativ cu 5,5% in decembrie 2010. IPad-urile au inregistrat cea mai mare rata de conversie, de 6.3%, comparativ cu media de 3.1% pentru dispozitivele mobile. In ziua de Crăciun, aproximativ 7% din toate achizitiile online au fost realizate cu ajutorul unui iPad.


Conform Ability Commerce, incasarile site-urilor de comert online, provenite de pe telefoane mobile Android, a crescut cu 173% fata de sfarsitul anului 2010, in timp ce cresterea pentru IOS a fost de 338%. IPad, desi produce doar o treime din traficul iPhone sau Android, a generat venituri cu 33% mai mari decat iPhone si Android impreuna.


sursa: Gigaom
Ti-a placut articolul?

Primeste articolele zilnic, prin email!

Urmareste-ma!

0 comentarii:

Comenteaza prin Blogger: