vineri, 17 august 2012

Clasamentul tipurilor de informatie care se distribuie pe Twitter intr-o zi


Pe Twitter sunt publicate zilnic peste 400 de milioane de mesaje (tweets). Pe langa numarul impresionant, interesant de cunoscut cu privire la informatia care trece prin aceasta platforma sociala zilnic este si impartirea mesajelor pe categorii si topul tweet-urilor in functie de tipul lor.

Clasamentul mesajelor publicate pe Twitter in functie de continutul lorCei peste 500 de milioane de utilizatori Twitter (conform datelor neoficiale) distribuie cel mai mult fotografii, imaginile insumand peste o treime din totalul mesajelor publicate. Articolele insumeaza 16% din tweets, in timp ce continutul video e sub 10%. Deloc surprinzator, YouTube domina clasamentul site-urilor de pe care se distribuie continut video, 6 din 10 filme distribuite fiind de pe aceasta platforma. In ce tine de imagini, cei mai multi utilizatori distribuie fotografii direct de pe Twitter, in timp ce Instagram insumeaza 15% din mesajele cu continut foto.

Citeste si "Twitter: 60% din utilizatori se conecteaza prin intermediul dispozitivelor mobile"


Printre alte date interesante:
  • 7% din link-urile distribuite pe Twitter duc catre un mesaj de eroare
  • 8% din link-uri trimit catre un produs
  • peste 10% din mesajele cu continut video sunt personale, filmate live
  • cele mai multe articole distribuite pe Twitter apartin CNN, New York Times si Huffington Post

Acest clasament este realizat de Diffbot. Datele se bazeaza pe analiza a 750.000 de tweets care includ un link, publicate in perioada 10-11 iulie 2012. Rezultatul studiului il puteti vedea in infograficul de mai jos:

Topul mesajelor publicate pe Twitter intr-o zi este dominat de continut foto

Ti-a placut articolul?

Primeste articolele zilnic, prin email!

Urmareste-ma!

0 comentarii:

Comenteaza prin Blogger: