vineri, 3 august 2012

83 de milioane de conturi Facebook sunt false

Numarul de conturi Facebook false a ajuns la un impresionant 83 de milioane, sau 8,7% din totalul de utilizatori ai retelei sociale. Acest numar reprezinta conturile duplicat, bots, conturi clasificate gresit sau conturi "indezirabile".


83 de milioane de conturi Facebook sunt false




Conform raportului 10-Q, Facebook admite ca 8.7% din conturile de pe reteaua sociala sunt false - conturi duplicat, de bots, clasificate incorect sau conturi de spam. Procentele se impart dupa cum urmeaza:
4,8% sunt conturi duplicat
2,4% sunt conturi clasificate incorect
1,5% sunt conturi "indezirabile" (spammeri)

Aceste procente insumeaza un numar impresionant de utilizatori: 83 de milioane. Pentru a intelege mai bine ce inseamna acest numar, luati in considerare ca Egiptul are approximativ 83 de milioane de utilizatori, iar majoritatea statelor lumii nu se apropie de acest numar.

Procentul de 8,7% este mai mare decat cel anuntat de Facebook in luna martie. Atunci compania anunta ca  aproximativ 5-6% din conturi sunt false, ceea ce insemna 40-50 de milioane. Daca luam in calcul acest numar de conturi false, atunci cei 955 de milioane de utilizatori activi lunar ai Facebook devin 872 de milioane.

Interesanta este si declaratia Facebook conform careia inchide peste 20.000 de conturi zilnic si aproximeaza ca 600.000 de conturi sunt compromise zilnic.
Ti-a placut articolul?

Primeste articolele zilnic, prin email!

Urmareste-ma!

0 comentarii:

Comenteaza prin Blogger: