vineri, 24 august 2012

Facebook a lansat update-ul 5.0 al aplicatiei pentru dispozitivele mobile iOS, concentrandu-se pe viteza

Facebook a updatat aplicatia pentru dispozitive mobile iOS, lansand versiunea 5.0. Noua aplicatie aduce imbunatatiri importante, fiind "reconstruita de la zero, pentru viteza".

Aplicatia Facebook pentru iOS a fost updatata, aducand modificari importante



Daca acum ceva vreme aplicatia Facebook pentru dispozitive mobile era un model pentru dezvoltatori, Facebook pentru iOS a fost tot mai criticat in ultima vreme ca fiind lent. Parte a motivului din cauza caruia aplicatia Facebook se misca incet era faptul ca se baza pe HTML5. Acesta este un limbaj bun pentru a dezvolta aplicatii si pagini web mobile-friendly, cross-platform, dar nu este cunoscut pentru viteza.

Citeste si "Facebook are 102 milioane de utilizatori care acceseaza reteaua exclusiv de pe dispozitive mobile"


In luna iunie, Facebook a anuntat ca lucreaza la un redesign al aplicatiei pentru iOS, bazat pe Objective-C si ca viteza va fi de 2,5 mai mare. Acum, acest update a fost lansat. Mark Zuckerberg l-a anuntat pe Facebook si si-a exprimat increderea in aceasta noua versiune a aplicatiei pentru mobile: "Tocmai am lansat noua aplicatie Facebook pentru iPhone si iPad si este mult mai rapida. Echipa noastra a rescris aplicatia de la zero pentru a se concentra pe viteza. Este un important pas in fata."

Aplicatia Facebook pentru iOS pune accent pe viteza


Alte schimbari includ integrarea codului Facebook Camera in aplicatia Facebook pentru iOS, ceea ce inseamna ca aplicatia pentru mobile dispune acum de aceleasi facilitati pentru afisarea fotografiilor si taggs si aceeasi viteza de upload.

De asemenea Facebook Messenger a fost integrata in aplicatia pentru iOS. Utilizatorii pot sa foloseasca in continuare aplicatia Facebook Messenger, dar aceasta nu mai prezinta nici un avantaj din punct de vedere al vitezei sau al experientei utilizatorului la folosirea ei.


Acelasi aspect, un motor nou


Aplicatia Facebook pentru mobile nu are un aspect diferit fata de versiunile anterioare. Schimbarile importante au fost aduse motorului aplicatiei, aceasta nemaifiind dezvoltata in HTML5, ci in Objective-C. limbajul nativ al iOS. Ca urmare a acestei schimbari, aplicatia retelei sociale se incarca mai repede si este mai usor de navigat, iar update-urile, like-urile si  comentariile apar acum in timp real.

Citeste si "Facebook Timeline pentru pagini, implementat si pe dispozitivele mobile"


Facebook Timeline, acum si pentru iPad


Pentru iPad, noua aplicatie Facebook aduce o schimbare importanta pe partea vizuala: Facebook Timeline a fost implementat si pentru tabletele iOS.

Puteti downloada aplicatia Facebook pentru iOS de pe iTunes (App Store).

Update si al aplicatiei Facebook pentru Android


Facebook a lansat si un update al aplicatiei pentru dispozitive mobile Android. Aceasta nu include modificari la fel de importantem dar permite un upload mai rapid al fotografiilor si includerea in mesaje a emoji.

Aplicatia Facebook pentru Android o puteti descarca de pe Google Play.

sursa: Mashable
Ti-a placut articolul?

Primeste articolele zilnic, prin email!

Urmareste-ma!

0 comentarii:

Comenteaza prin Blogger: