marți, 18 septembrie 2012

Avertisment Microsoft pentru utilizatorii Internet Explorer: risc de securitate ridicat

Microsoft avertizeaza utilizatorii Internet Explorer asupra unui nou val de atacuri ce vizeaza problemele de securitate ale versiunilor mai vechi ale browser-ului (versiunea 9 si cele anterioare) si recomanda un set de masuri care ar putea ajuta la protejarea calculatoarelor.

Browser-ul Internet Explorer, tinta unor noi atacuri




Forumul dedicat securitatii pe internet Rapid7 a anuntat descoperirea unui atac "zero-day" asupra Internet Explorer. Orice utilizator Internet Explorer, versiunea 9 sau cele anterioare, este expus, la fiecare accesare a unui lilnk, riscului compromiterii calculatorul. "Am primit doar un numar mic de rapoarte privind atacuri directionate catre utilizatorii Internet Explorer si lucram pentru a dezvolta problemele de securitate", a declarat un reprezentant Microsoft pe blog-ul companiei.

Citeste si "1 din 3 utilizatori smartphone au parolele si codurile cardurilor bancare salvate in memoria telefonului"


Microsoft sfatuieste utilizatorii Internet Explorer sa apeleze la solutii precum Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET) pentru a reduce riscul la care se supun. De asemenea, utilizatorii browser-ului Microsoft sunt sfatuiti sa seteze politicile de securitate ale browser-ului pe "high" pentru a bloca Controale ActiveX si Active Scripting.

"Acest lucru va ajuta la prevenirea exploatarii, dar poate afecta gradul de utilizare, prin urmare, site-uri cunoscute ar trebui adaugate in Internet Explorer in lista site-urilor de incredere pentru a minimiza perturbarea," a declarat reprezentantul Microsoft. Acesta a mai declarat ca problema este monitorizata si compania va publica, pe blog si pe contul Twitter @MSFTSecResponse, mai multe informatii.

sursa: Mashable
Ti-a placut articolul?

Primeste articolele zilnic, prin email!

Urmareste-ma!

0 comentarii:

Comenteaza prin Blogger: