miercuri, 19 septembrie 2012

Redesign Twitter: tot ce trebuie sa stiti despre noul Twitter

Pentru cei care nu au aflat inca, vestea este ca Twitter a implementat ieri un nou design, primul pas dintr-o serie de schimbari care vor orienta si mai mult Twitter spre dispozitivele mobile. In continuare, tot ce trebuie sa stiti despre noul Twitter: ce s-a schimbat, cum puteti activa noul design Twitter, ce schimbari urmeaza si nu numai.

Aflati totul despre noul Twitter



Dick Costolo, CEO Twitter, a anuntat ieri un nou look pentru paginile de profil Twitter dar si o noua aplicatie Twitter pentru iPad si update-uri ale aplicatiilor Twitter pentru iPhone si Android. "Am reconstruit aplicatia Twitter pentru iPad de la zero pentru a o face mai repida, mai frumoasa si mai usor de utilizat", a anuntat Dick Costolo.

Citeste si "Ultimele date oficiale Twitter: 400 de milioane de tweets publicate zilnic si profit din publicitatea pe mobile"


Cea mai vizibila schimbare este introducerea unei imagini pentru antet (header image), asemanatoare celor folosite de Facebook si Google Plus. In acest sens, Twitter doar a recuperat terenul pierdut, plasand ceva mai mult accent pe partea vizuala.

Activarea noului design pentru paginile Twitter


Pentru a activa afisarea imaginii de antet pe pagina Twitter, utilizatorii trebuie sa acceseze link-ul de modificare a design-ului. De acolo, imaginea poate fi introdusa simplu, dar dimensiunea minima a imaginii de antet pentru pagina Twitter este de 1252 pixeli cu 626 pixeli, maxim 5 MB. ATENTIE insa, imaginile de profil si imaginile de antet Twitter sunt publice, vizibile pentru toata lumea.



Utilizatorii care doresc pot sa uneasca imaginea de profil cu imaginea de antet Twitter printr-un "hack" simplu. Pentru aceasta, download template-ul .psd pentru imaginile de antet Twitter, realizat de Jeremiah Warren si publicat de Mashable.


Imaginea de profil si imaginea de antet Twitter se pot lega intr-o singura imagine

ATENTIE insa, acest "hack" functioneaza doar pentru desktop, pe dispozitivele mobile imaginile sunt redimensionate si nu se mai potrivesc! Mai jos, un scurt tutorial video oferit de Mashable pentru folosirea template-ului:

Pagina Twitter in sine a fost reorientata pentru a pune mai mult accent pe partea vizuala: Avatarul nu mai este plasat in colt, ci este afisat in centru. Fluxul de imagini (photo stream) a fost mutat mai sus si este de acum accesibil din aplicatiile Twitter pentru dispozitive mobile.

Imbunatatiri pentru imaginile de fundal (background) Twitter


Twitter a adaugat cateva imbunatatiri imaginilor de fundal Twitter. "Utilizatorii Twitter au acum un control mai bun asupra elementelor creative din cadrul imaginii de fundal pe pagina lor de profil. Noul design oferă flexibilitate, utilizati imaginea de fundal aliniata la stanga sau la dreapta pentru a afisa un continut bogat, captivant.

Vechile pagini Twitter, inlocuite


Companiile care aveau pagini de profil imbunatatite (enhanced profile page - EPP) vor avea aceste pagini inlocuite cu noul design. Imaginea de antate va inlocui vechea imagine banner.

Update Twitter pentru dispozitivele mobile


Twitter a reactualizat si aplicatiile pentru iPhone si Android pentru a se potrivi noului design. "Treceti prin photo stream pentru a vedea fotografiile pe care alti utilizatori le-au publicat, sau apasati orice thumbnail pentru a afisa fotografiile pe tot ecranul (fullscreen)."

Twitter a anuntat, de asemenea, si o noua aplicatie pentru iPad: "Am reconstruit aplicatia pentru iPad de la zero pentru a o face mai rapida, mai frumoasa si mai usor de utilizat. Tweets vin acum cu suport pentru fotografii, clipuri video si rezumate ale site-urilor web si expansiunea in-line. Ca si in cazul aplicatiilor pentru iPhone si Android, Twitter pentru iPad suporta noile profiluri si afisarea fluxului de imagini."

Mai jos, clipul video publicat pe fly.twitter.com, unde puteti gasi si informatii despre noul Twitter:

 

Reprezentantii Twitter au declarat ca acest upgrade al retelei sociale reprezintă un prim pas pe o directie ce va pune mai mult accent pe dispozitivele mobile.
Ti-a placut articolul?

Primeste articolele zilnic, prin email!

Urmareste-ma!

0 comentarii:

Comenteaza prin Blogger: