joi, 13 septembrie 2012

Google Docs devine Google Drive

Raspunsul Google pentru DropBox a venit si se numeste Google Drive. Goolge Docs este rebranduit in Google Drive si primeste functionalitati de cloud storage. Iata ce aduce acest nou serviciu Google.

Google Docs a fost rebranduit in Google Drive



In esenta, noul serviciu Google este un upgrade la Google Docs si permite utilizatorilor sa stocheze documente, fotografii, muzica, clipuri video etc intr-un singur loc. Se sincronizează cu dispozitivele utilizatorilor (mobil, tableta, desktop, laptop), astfel incat, daca apare o schimbare pe un dispozitiv acesta va aparea in mod automat pe toate celelalte dispozitive. Pentru a preveni stergeri accidentale ale documentelor, Google Drive ofera posibilitatea de undo - se pot revizui modificarile din ultimele 30 de zile.

Citeste si "Aria de acoperire a serviciului Google Fiber va fi extinsa"


Google Drive nu este inca disponibil pentru toata lumea. Unii utilizatori vad, in locul unui link pentru inscriere, o notificare care ii anunta ca "Your Google Drive is not ready yet", impreuna cu optiunea "Notify me". Pentru cei care se pot inscrie pentru noul serviciu documentele pe care le aveau pana acum in Google Docs se regasesc in Google Drive..

Google Drive ofera 5 GB spatiu de stocare gratuit



Utilizatorii care se inscriu in serviciul Google Drive primesc 5 GB spatiu de stocare gratuit. Posibilitatile de upgrade sunt urmatoarele:

  • 2,49 dolari pe luna pentru 25 GB
  • 4,99 dolari pe luna pentru 100 GB
  • 49.99 dolari pe luna pentru 1 TB

Utilizatorii care aleg un cont Google Drive premium primesc automat 25 GB spatiu de stocare in Gmail.

Integrarea cu alte aplicatii


Utilizatorii au posibilitatea de a deschide mai mult de 30 de tipuri de fisiere, inclusiv Illustrator, Photoshop si video HD, fara a fi nevoie sa aiba instalate aceste programe pe dispozitivul de pe care le acceseaza. De asemenea, noul serviciu Google face inutila atasarea fisierelor la email-uri, permitand utilizatorilor sa imparta fisiere cu prietenii direct din Google Drive.


Citeste si "Cele mai recente date privind dispozitivele mobile: Android, instalat pe 68.2% din mobilele vandute in Q2 2012"



Google Drive nu este exclusiv pentru Android


Desi iCloud de la Apple se adreseaza doar utilizatorilor iOS, omologul Google este deschis catre toate platformele. E usor accesibil de la o mare varietate de dispozitive, cum ar fi tablete Android si telefoane, precum si iPad si iPhone (desi doar prin intermediul unui browser web in momentul de fata). O aplicatie pentru Android a fost lansata astazi, iar o versiune iOS este asteptata sa apara in urmatoarele saptamani. Utilizatorii pot descarca, de asemenea, Google Drive pentru Mac sau PC-ul.

Ti-a placut articolul?

Primeste articolele zilnic, prin email!

Urmareste-ma!

0 comentarii:

Comenteaza prin Blogger: