duminică, 9 septembrie 2012

Samsung, incasari record estimate pentru Q3 2012

La putin timp dupa ce Samsung a facut publice datele financiare pe Q2 2012, compania coreeana are motive sa creada ca in Q3 va depasi sumele foarte bune inregistrate in sfertul precedent. Analistii financiari estimeaza ca Samsung va inregistra in iulie-septembrie 2012 un profit operational de peste 6 miliarde de dolari.

Se estimeaza ca in Q3 2012 Samsung va avea un profit operational de 6,2 miliarde de dolari


In Q2 2012 (aprilie-iunie), Samsung a facut public un profit operational de 5,9 miliarde de dolari. Aceasta suma se pare ca va fi insa depasita in Q3 2012, cand, conform datelor analistilor financiari coreeni, Samsung va inregistra un profit operational de 6,2 miliarde de dolari.

Succesul companiei coreene este atribuit telefonului Galaxy S3. Conform reprezentantilor Samsung, acest smartphone a depasit 20 de milioane de unitati vandute in primele 100 de zile de la lansare. Vanzarile in Q3 sunt estimate sa creasca cu 24,5%, ajungand la 45,5 miliarde de dolari si imbunatatind cifrele companiei cu un impresionant 78%.

Raportul financiar al companiei pe Q3 2012 va beneficia si de lansarea celei de-a doua generatii de tablete Galaxy Note. Prima generatie inregistra 10 milioane de unitati vandute in luna august, iar cererea pentru noua tableta se estimeaza sa fie mai mare.

Raportul pentru Q3 2012 vor fi facute publice de Samsung in luna octombrie, pana atunci aceste date sunt doar orientative.


Citeste si "Comercializarea mobilelor si tabletelor Samsung, interzisa sau in curs de interzicere in SUA"



Incasarile inregistrate de Samsung fac ca amenda de 1,2 miliarde de dolari pe care trebuie sa o plateasca catre Apple in urma procesului privind incalcarea unor pantente detinute de compania americana sa para nesemnificativa. Pentru compania coreean insa nu amenda este motivul de ingrijorare, ci posibilitatea interdictiei de a mai comercializa anumite dispozitive mobile pe piata din SUA.

sursa: The Next Web
Ti-a placut articolul?

Primeste articolele zilnic, prin email!

Urmareste-ma!

0 comentarii:

Comenteaza prin Blogger: