marți, 30 octombrie 2012

Cum va puteti conecta la Facebook si Twitter daca nu aveti internet


Chiar daca nu aveti internet, fie pentru ca nu aveti nicio conexiune Wi-Fi in zona sau din oricare alt motiv, puteti sa fiti conectati cu prietenii si stirile prin intermediul Facebook si Twitter. Cele doua retele sociale va permit conectare fara internet, prin intermediul unui telefon, chiar si simplu (feature phone). Iata cum!

Iata cum va puteti conecta la facebook si Twitter fara o conexiune la internet



Puteti publica mesaje pe Twitter printr-un simplu SMS


Pentru a publica un tweet, trebuie intai sa activati telefonul mobil pe Twitter. Faceti acest lucru accesand www.twitter.com, apoi meniul de setari si sectiunea "Mobile". Introduceti numarul tau de telefon la "Activare mesaje text Twitter (Activate Twitter text messaging)", selectati compania de telefonie mobila (pentru Romania, optiunile disponibile sunt Vodafone si Cosmote, lipsind Orange), apoi trimiteti textul "GO" la numarul 40404. Odata ce ati facut aceste setari ar trebui sa primiti un mesaj de tip text care confirma activarea telefonului.

Acum, pentru a publica mesaje pe Twitter, nu este nevoie decat sa scrieti textul dorit intr-un SMS si sa il  trimiteti la 40404. Acesta va fi publicat pe reteaua sociala.

Mai multe informatii despre cum se utilizează alte functii Twitter, fara o conexiune la internet, gasiti in ghidul oficial Twitter.

Citeste si "Statisticile web: analiza starii internetului"


Va puteti actualiza statusul Facebook prin SMS


Daca preferati Facebook, reteaua sociala dispune de o functionalitate similara, de publicare a mesajelor prin SMS, in lipsa unei conexiuni la internet. Puteti, de asemenea, sa va abonati la actualizarile prietenilor si chiar sa folositi Facebook Chat.

Ca si in cazul Twitter, trebuie mai intai sa activati telefonul mobil pentru a putea fi folosit cu contul Facebook.
Conectati-va pe Facebook, accesati meniuri de setari (il puteti gasi in meniul drop-down din bara de sus, sub forma unei sageti orientate in jos), apoi accesati sectiunea "Mobile". Introduceti numarul dumneavoastra de telefon si faceti click pe "Activare mesaje text (Activate Text Messaging)". Va trebui sa selectati tara si compania de telefonie mobila.

Citeste si "Statistici uimitoare Facebook"


Odată ce ati facut aceste setari, urmati instructiunile de pe ecran si trimiteti un mesaj SMS cu textul "F" la numarul 32665. Veti primi un cod de confirmare pe telefon. Introduceti acest cod pe pagina Facebook si ar trebui sa primiti un mesaj care va confirma activarea telefonului.

Acum, pentru a actualiza statusul dumneavoastra, pur si simplu trimiteti un mesaj SMS cu textul dorit la 32665.
Ti-a placut articolul?

Primeste articolele zilnic, prin email!

Urmareste-ma!

2 comentarii:

  1. dacă nu ai internet du-te in mall sau caută un bar cu wifi neparolat, piteşte-te după stâlp sa nu te vadă barmanu si fură bandă de la ei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim, este si asta o solutie la nevoie.

    RăspundețiȘtergere