joi, 4 octombrie 2012

Facebook a atins un miliard de utilizatori activi lunar

In aceasta dimineata, Mark Zuckerberg a anuntat ca reteaua sociala Facebook a atins impresionantul numar de un miliard de utilizatori activi lunar. Aceasta valoare a fost atinsa in ziua de 14 septembrie 2012, la ora 12.45 PDT (Pacific Daylight Time), adica 20.45 ora Romaniei. Iata valorile cheie ale retelei sociale si care a fost drumul Facebook pana in acest punct.

Conform anuntului lui Mark Zuckerberg, Facebook a atins si depasit un miliard de utilizatori activi lunar, precum si 600 de milioane de utilizatori conectati de la dispozitive mobile

Mark Zuckerberg a anuntat prin centru de presa al Facebook: "In aceasta dimineata, peste un miliard de utilizatori folosesc Facebook in mod activ in fiecare luna. Daca cititi acest mesaj, va multumesc pentru ca mi-ati acordat mie si echipei mele onoarea de a va servi. Sa ajuti la conectarea a peste un miliard de oameni este incredibil si, de departe, lucrul de care sunt cel mai mandru din viata mea. Ma angajez sa continui efortul zilnic de a face Facebook tot mai bun si, sper, intr-o zi vom vom reusi sa conectam impreuna toata lumea."

Citeste si  "50% din consumatori considera mai importanta pagina de Facebook a unei companii decat site-ul | infografic"


Conform datelor publicate de Facebook, in drumul spre un miliard de utilizatori activi lunar, reteaua sociala a inregistrat:
  • peste 1.130 de miliarde de Likes
  • peste 140,3 miliarde de contacte intre prieteni
  • peste 219 miliarde de fotografii incarcate pe Facebook, valoare corespunzatoare datii de 9 septembrie 2012 si nu include fotografiile incarcate si sterse ulterior de pe serverele retelei sociale. Daca le includem si pe acestea, numarul fotografiilor sare de 265 de miliarde
  • peste 17 miliarde de mesaje cu locatia tag-uita, inclusiv check-ins; acestea au fost publicate intre august 2010 (data lansarii serviciului) si 10 septembrie 2012
  • peste 62,6 milioane de cantece au fost ascultate de peste 22 de miliarde de ori, insumand aproximativ 210.000 de ani de muzica

La data atingerii unui miliard de utilizatori activi lunar, reteaua sociala anunta ca varsta medie a utilizatorului Facebook este de 22 de ani, in scadere de la 23 de ani in iulie 2010, cand Facebook atingea 500 de milioane de utilizatori activi lunar. Tarile in care Facebook inregistreaza cele mai mari cresteri in momentul de fata sunt Brazilia, India, Indonezia, Mexic si Statele Unite.

De semenea, datele oficiale Facebook anunta ca reteaua sociala are 600 de milioane de utilizatori activi lunar care se conecteaza de pe dispozitive mobile.

Mark Zuckerberg a publicat si un film prin care celebreaza acest punct cheie atins de Facebook. "Sarbatorim oamenii pe care ii servim. Sarbatorim lucrurile de zi cu zi care ne aduc impreuna: scaune, sonerii, avioane, poduri, jocuri. Toate aceste lucruri ne conecteaza. Si acum Facebook este unul din lucrurile care ne aduc impreuna" a declarat Mark Zuckerberg, CEO Facebook. Iata filmul postat:

Ti-a placut articolul?

Primeste articolele zilnic, prin email!

Urmareste-ma!

0 comentarii:

Comenteaza prin Blogger: