vineri, 15 iunie 2012

Cum poti folosi aceeasi adresa de email pentru mai multe conturi pe Twitter sau Facebook

Daca folosesti Twitter nu e o noutate ca serviciul iti cere o adresa de email la crearea unui cont. La fel si Facebook, Pinterest, LinkedIn etc. Daca ai incercat sa creezi un al doilea cont, de pe aceeasi adresa de email, te-ai lovit de mesajul "This email is already registered". Exista insa o solutie, cel putin pentru utilizatorii Gmail, prin care pot sa creeze mai multe conturi pe Twitter, Facebook, LinkedIn sau alte retele sociale, folosind aceeasi adresa de email.

Exista un truc simplu pentru a crea conturi multiple pe Twitter pentru aceeasi adresa de email.



Daca esti ca mine, te-ai lovit de nevoia de a avea mai multe conturi pe Twitter. Eu detin doua  - @improvCommRO pe care l-am creat pentru acest blog si @improvComm care este personal si pe care il folosesc pentru a sta la curent cu ce se intampla in mediul online. Posibil sa vrei sa creezi mai multe profiluri Facebook sau LinkedIn. Indiferent de reteaua sociala, uite cum poti crea mai multe conturi de pe aceeasi adresa de email.

Profita de modul in care functioneaza Gmail


Solutia pentru a utiliza aceeasi adresa de email cu mai multe conturi pe Twitter sau Facebook este simpla. Singura conditie este sa folosesti Gmail. Serviciul de email oferit de Google functioneaza astfel incat poti adauga un punct (.) oriunde in username si toate email-urile trimise la aceasta adresa vor ajunge in propriul Inbox. De exemplu, daca adresa ta de email este nume.prenume@gmail.com, orice email trimis la numeprenume@gmail.com sau nu.me.pre.nu.me@gmail.com va ajunge in aceeasi casuta postala, deoarece Gmail ignora automat punctele.

Reteaua sociala va considera insa nume.prenume@gmail.com, numeprenume@gmail.com si nu.me.pre.nu.me@gmail.com ca trei adrese de email diferite. Te poti folosi de asta pentru a genera atatea conturi pe Twitter, Facebook, LinkedIn etc cate puncte poti introduce in username-ul tau Google.

O alta solutie


Cand creezi un cont Gmail, primesti automat doua adrese de email valide. Una este username@gmail.com, cea de-a doua utilizeaza domeniu googlemail.com (username@googlemail.com). Deci poti sa folosesti si domeniul googlemail, deoarece pentru Twitter username@gmail.com si username@googlemail.com sunt doua adrese diferite, valide.

Cate conturi pe Twitter sau Facebook poti sa creezi de pe o adresa de Gmail? De doua ori mai multe decat cate puncte poti introduce in username.

PS Nu am testat ce se intampla daca sunt introduse doua puncte (..) in username, in loc de unul. Daca stie cineva, astept raspunsul in comentarii.
Ti-a placut articolul?

Primeste articolele zilnic, prin email!

Urmareste-ma!

0 comentarii:

Comenteaza prin Blogger: