miercuri, 25 iulie 2012

Google inlocuieste butonul +1 cu un link "Share"

In incercarea de a creste interactiunea utilizatorilor Google Plus cu reteaua sociala si de a creste numarul materialelor share-uite, Google a pus in practica o strategie inspirata de Facebook. Butonul Google +1 este inlocuit in rezultatele cautarilor cu un link "Share".


Google inlocuieste butonul 1 cu link-ul Share





Link-ul apare cand utilizatorii tin mouse-ul deasupra unui rezultat la cautarile din Google. Un click pe link deschide fereastra Google+ standard  pentru share, care permite utilizatorilor sa adauge un comentariu pentru link-ul distribuit, precum si sa aleaga cercurile pentru care acesta este publicat.


Aceasta modificare este lansata treptat pentru utilizatorii serviciilor Google. In prezent ea este implementata pentru Statele Unite si Marea Britanie, la cautarile in limba engleza.


Interesant este ca Google nu scoate in evidenta in nici un fel acest link. In cazul in care utilizatorul nu tine mouse-ul deasupra rezultatului cautarii, acesta nu apare. Mai mult, nuanta deschisa de gri, pe fundal alb, nu ajuta la evidentierea link-ului.


Alt punct care merita mentionat este ca Google a ales sa inlocuiasca butonul +1 cu acest link, in loc de a le afisa pe ambele si de a da utilizatorilor optiunea de a folosi unul sau celalalt. Este adevarat insa ca diferenta dintre butonul +1 (care functioneaza ca o recomandare pentru prieteni) si Share (care publica link-ul pe profilul utilizatorului) putea sa genereze confuzii pentru cei mai putin familiari cu Google+.


sursa: Digital Trends
Ti-a placut articolul?

Primeste articolele zilnic, prin email!

Urmareste-ma!

0 comentarii:

Comenteaza prin Blogger: