miercuri, 1 august 2012

1 minut in care serverele Twitter sunt picate costa 25 de milioane de dolari?

Saptamana trecuta serverele Twitter au fost picate, iar reteaua sociala nu a putut fi accesata timp de 45 de minute. Conform calculelor analistilor, aceasta problema a costat economia mondiala peste un miliar de dolari.

Saptamana trecuta, serverele Twitter au picatJoi, 26 iulie 2012, a fost cea mai recenta pana Twitter. Atat reteaua sociala a fost la pamant, cat si serviciile de scurtare a link-urilor care au la baza Twitter. Link-urile t.co nu au putut fi accesate.

Compania VentureBeat a incercat sa afle impactul pe care il are asupra economiei globale o pana a serverelor Twitter. Argumentul care justifica un studiu de acest tip tine de integrarea retelei sociale in viata economica a companiilor, precum si de numarul impresionant de membrii: peste 500 de milioane (date din februarie 2012).

Analistul Ray Wang, de la compania Constellation Research, estimeaza ca economia pierde aproximativ 25 de milioane de dolari pe minut in cazul in care serverele Twitter pica. Acest calcul se bazeaza pe urmatoarele ipoteze:

  • Twitter are 500 de milioane de utilizatori
  • Se presupune ca 100 de miioane folosesc Twitter in scopuri de afaceri
  • Se aproximeaza un salariu mediu de 125 de mii de dolari pe an, la un program de 40 de ore pe saptamana
  • Imposibilitatea de a accesa serverele Twitter costa 1 dolar/ persoana/ minut
  • Se considera ca 25% din cei 100 de milioane de utilizatori business ai Twitter sunt online in timpul penei serverelor


Potrivit acestor date, problema pe care Twitter a avut-o joi a costat economia mondiala peste 1 miliard de dolari.

Desigur, acesta este un studiu... facut pe fuga. Sunt multe date care lipsesc, si multe presupuneri facute. Cele 25 de milioane de dolari pe minut ar putea la fel de bine sa fie 10. Mi s-a parut insa un studiu interesant, atat timp cat nu este luat prea in serios.
Ti-a placut articolul?

Primeste articolele zilnic, prin email!

Urmareste-ma!

0 comentarii:

Comenteaza prin Blogger: