miercuri, 1 august 2012

Hotmail.com devine Outlook.com

Lansat in 1996, Hotmail a fost primul provider de servicii email pentru multi. La doar un an de la lansare, in 1997, Microsoft a cumparat Hotmail, iar acum acesta va fi rebranduit ca Outlook.com.

Fostul Hotmail, noul Outlook.com, se bucura de noi functionalitati si un nou design



Pentru moment, utilizatorii nu vor fi fortati sa faca trecerea de la Hotmail la Outlook. Acestia  vor putea folosi in continuare adresa Hotmail, dar contul va fi unul Outlook.

Schimbare a modului de publicare a reclamelor


Hotmail, spre deosebire de Gmail, spre exemplu, practica o strategie mai agresiva de publicare a reclamelor in emailuri, plasandu-le in pagina si fortand utilizatorul sa le vada. O strategie proasta, chiar si prin faptul ca sumele castigate astfel erau mici si nu justificau dezavantajele produse. Microsoft va renunta la acest mod de publicare a reclamelor si va adopta un model asemanator cu cel folosit de Google, bazat pe keyword-uri, cu reclame text. Acestea vor aparea pe partea dreapta a ferestrei de browser.

Noi functionalitati


Printre cele mai interesante noi functionalitati ale fostului Hotmail, noul Outlook.com, se numara integrarea in retelele sociale. Outlook va importa cele mai recente tweet-uri si mesaje de pe Facebook, impreuna cu link-uri catre profilurile sociale pentru fiecare persoana cu care utilizatorii vor discuta prin serviciul Microsoft. Mai mult, acestia vor putea sa dea Like, sa comenteze, sa dea retweet sau @reply direct din Outlook.com. Pentru cei care isi fac griji pentru siguranta datelor personale, aceasta functionalitate poate fi dezactivata.

Outlook.com are un nou design


Trecerea de la Hotmail la Outlook se face prin selectarea optiunii “Upgrade to Outlook” din fereastra "settings". Primul lucru care poate fi observat este noua interfata, care a trecut printr-un redesign radical. Acum fostul serviciu Hotmail arata mult mai curat. De remarcat si ca designul foloseste mult mai putin white space, cel putin in comparatie cu Gmail.

Pentru organizarea emailurilor, Outlook.com foloseste sistemul de foldere din Hotmail, nu a adoptat etichetele din Gmail.

Utilizatorii Outlook.com pot lansa Windows Live Messenger pentru chat IM si, conform reprezentantilor Microsoft, suportul pentru Skype va fi implementat in site.

Merita mentionat si ca Hotmail era cel mai mare provider de servicii email din lume, cu peste 350 de milioane de utilizatori, potrivit datelor comScore. Acum, acesti utilizatori fac parte din baza Outlook.

La 6 ore dupa relansare, Outlook.com inregistra deja un milion de conturi noi.

UPDATE: In 6 ore de la relansare, Outlook.com a crescut cu un milion de conturi noi.

sursa: Mashable

PS: Eu mi-am facut cont pe Outlook.com. Va invit si pe voi sa va faceti, la adresa www.outlook.com si sa imi spuneti cum vi se pare, in comparatie cu Gmail.
Ti-a placut articolul?

Primeste articolele zilnic, prin email!

Urmareste-ma!

0 comentarii:

Comenteaza prin Blogger: