marți, 21 august 2012

Proprietarii iPhone, avertizati cu privire la tentative de frauda prin SMS


Apple avertizeaza proprietarii iPhone asupra unui nou val de scams prin SMS. Acesta anunt vine in urma publicarii pe blogul hackerului pod2g a informatiei ca sistemul de securitate al iPhone are o slabiciune ce permite manipularea informatiilor privind expeditorul mesajului. Se pare ca mai multe tentative de scam prin SMS au fost deja depistate.

Mesajele SMS primite pe iPhone reprezinta un risc de securitate pentru utilizatorii dispozitivelor smartphone



Potrivit informatiilor publicate de pod2g, aceasta eroare a sistemului de securitate exista in sistemul iOS de la inceputul implementarii mesajelor SMS pentru iPhone si persista si in iOS 6, urmatoarea generatie de software iPhone. Slabiciunea sistemului de securitate se datoreaza faptului ca iOS foloseste informatiile din campul "Reply To" pentru a determina originea mesajului. Prin manipularea informatiilor din acest camp, un SMS poate aparea ca fiind trimis de alta persoana sau organizatie decat in realitate si poate trimite raspunsul utilizatorului catre o adresa la care acesta nu doreste sa ajunga.

Atentie la aplicatiile gratis pentru smartphone! 5% din ele fura informatiile personale ale utilizatorilor.


Conform utilizatorilor iPhone, mai multe tentative de scam au fost deja depistate. Una dintre aceste tentative de frauda trimite utilizatorii catre un site pentru a primi un dispozitiv Apple castigat: "“Congrats! Your number has made you Apple’s winner! Go to http://apple.ca.gtmny.biz/2/ and enter code “6417″ to claim an Apple product! Be sure to register now!”. Mesajele provin insa de la diverse numere de telefon si trimit utilizatorii catre diverse adrese, in tentative de phising (activitate infractionala care consta in obtinerea unor date confidentiale, cum ar fi date de acces pentru aplicatii de tip bancar, aplicatii de comert electronic sau informatii referitoare la carduri de credit, folosind tehnici de manipulare a datelor identitatii unei persoane sau a unei institutii).

Desi iPhone este un dispozitiv mai sigur decat smartphones Android, Pod2g avertizeaza utilizatorii iOS sa nu aiba incredere in mesajele SMS primite, deoarece expeditorul mesajului ar putea sa fie altul decat cel mentionat in SMS. Apple, in schimb, sugereaza utilizatorilor iPhone sa opteze pentru folosirea iMessage in loc de SMS ori de cate ori acest lucru este posibil. "Apple ia in serios problemele legate de securitate. Cand folositi iMessage in loc de SMS, adresele sunt verificate, fapt ce intareste protectia impotriva tentativelor de scam. In schimb, mesajele SMS prezinta o limitare ce permite manipularea informatiilor expeditorului" au declarat reprezentantii companiei.

Citeste si "Eroare Google: a permis lansarea unei aplicatii Android care fura toate datele de pe telefonul mobil"


Desi Apple a sugerat ca problema de securitate nu tine de iPhone, ci de modul in care functioneaza mesajele SMS, o parte a utilizatorilor iPhone considera ca se puteau lua mai multe masuri pentru prevenirea tentativelor de frauda informationala. Acestia si-au anuntat nemultumirea fata de raspunsul Apple, al carui departament de comunicare pare sa nu fi renuntat la mentalitatea "nu il tineti bine in mana", cu care a tratat problema legata de pierderea semnalului, cu ceva vreme in urma.

sursa: Mashable
Ti-a placut articolul?

Primeste articolele zilnic, prin email!

Urmareste-ma!

0 comentarii:

Comenteaza prin Blogger: