miercuri, 22 august 2012

Windows Phone va depasi in curand BlackBerry in SUA


Desi in alte regiuni ale lumii rezultatele inregistrate de Research in Motion, compania care a dezvoltat BlackBerry, sunt bune, pe piata de smartphones din America BlackBerry vede un declin accentuat. Proiectand tendintele pietei pentru urmatoarele luni ale anului, Windows Phone ar putea sa depaseasca terminalul celor de la RIM.

Cota de piata a BlackBerry in SUA este in cadere



WMPoweruser a publicat o diagrama construita pe baza datelor StatCounter, ilustrand cota de piata a smartphones care ruleaza BlackBeryy OS in raport cu Windows Phones. Datele sunt surprinzatoare, in sensul ca, proiectand tendintele pietei pentru ambele platforme, Windows Phone ar putea sa depaseasca BlackBerry in cursul acestui an, posibil in luna noiembrie.

Citeste si: "Cele mai recente date privind dispozitivele mobile: Android, instalat pe 68.2% din mobilele vandute in Q2 2012"


In cazul in care Windows Phone va depasi BlackBerry, va fi o realizare importanta venita la doar doi ani dupa lansarea pe piata din SUA, in noiembrie 2010. Produsul celor de la Research in Motion (RIM) este unul din telefoanele care a ajutat la definirea smartphones, detinand in perioada de glorie 34,3% din piata de smartphones, conform StatCounter, in timp ce Windows Mobile (predecesorul lui Windows Phone) aproape nu conta in economia pietei.

Depasirea BlackBerry de catre Windows Phone ar putea sa aiba loc si mai devreme, ajutata de aparitia pe piata a unui nou set de Windows Phones, in septembrie 2012, cand Nokia si Microsoft vor lansa primul handset Windows Phone 8. RIM nu va lansa platforma BlackBerry 10 pana in 2013.

Cota de piata a RIM in alte regiuni ale lumii este ceva mai buna decat in SUA, dar datele StatCounter arata ca aceasta este in cadere in Europa, Oceania (Australia, Noua Zeelanda etc) si Asia. Doar in Africa si America de Sud BlackBerry inregistreaza rezultate pozitive.

sursa: Mashable
Ti-a placut articolul?

Primeste articolele zilnic, prin email!

Urmareste-ma!

0 comentarii:

Comenteaza prin Blogger: