sâmbătă, 25 august 2012

Verdict in procesul patentelor: Samsung a copiat Apple

Juriul a ajuns la o decizie in procesul petentelor Apple vs Samsung. Apple a obtinut decizii favorabile in majoritatea plangerilor impotriva Samsung. Juriul a decis ca Apple sa primeasca peste 1 miliard de dolari despagubiri. Decizia juriului poate duce chiar la interzicerea comercializarii produselor Samsung pe piata SUA.

Juriul a ajuns la un verdict in procesul Apple vs Samsung



Citeste si "Comercializarea mobilelor si tabletelor Samsung, interzisa sau in curs de interzicere in SUA"


Decizia juriului a validat majoritatea plangerilor Apple impotriva companiei din Coreea de Sud privind dispozitivele smartphone si tabletele, obligand Samsung sa plateasca despagubiri de 1,049 miliarde de dolari. Aceasta suma uriasa se datoreaza si faptului ca juratii au considerat ca Samsung a copiat cu rea intentie produsele Apple. Verdictul complet il puteti citi aici.

Citeste si ""Razboiul patentelor" dintre Apple si Samsung, parodiat de Conan O’Brien | VIDEO"


Printre gadgeturile Samsung afectate de aceasta decizie sunt si Galaxy S, Galaxy S II, Nexus S, Mesmerize, Vibrant, Fascinate, Skyrocket, Continuum, Prevail, Infuse, Gem, Mesmerize, Indulge, Replenish, Epic 4G Touch si Droid Charge (din categoria smartphones) si tabletele Galaxy Tab si Tab 10.1.

Juriul a mai decis ca cererea Samsung de a anula o parte din patentele Apple nu este justificata. De asemenea, juratii au decis sa respinga plangerea Samsung care pretindea ca Apple a copiat tehnologia companiei din Coreea de Sud in realizarea dispozitivelor iPhone si iPod Touch.

Atat avocatii Apple cat si cei ai Samsung au depus apel si se vor reintalni in proces la sfarsitul lunii septembrie.


Ce se va intampla cu telefoanele Samsung?


Plangerile Apple implica numeroase dispozitive Samsung al caror design si software incalca, potrivit acestei decizii a juriului, patentele companiei americane. In urma acestei decizii, Apple ar putea sa ceara un ordin judecatoresc impotriva gadgeturilor Samsung, care sa oblige compania sa le scoata de pe piata.

Pentru utilizatorii acestor dispozitive Samsung, decizia nu prezinta riscul de a ramane fara dispozitivele deja achizitionate. Este posibil insa ca un update viitor sa schimbe aspectul si functionalitatile acestor dispozitive.

Citeste si "Cele mai recente date privind dispozitivele mobile: Android, instalat pe 68.2% din mobilele vandute in Q2 2012"


Cum afecteaza aceasta decizie Google si Android?


Samsung nu a reusit sa dovedeasca in instanta ca patentele Apple sunt invalide, ceea ce inseamna ca Apple ar putea da in judecata alte companii uriase producatoare de dispozitive mobile (smartphones sau tablete). Printre aceste companii se numara si producatorul Android, Google, precum si partenerii acestei companii. Mai mult, pe viitor producatorii de smartphones si tablete ar putea sa se teama in a lansa un produs asemanator cu cele Apple in design sau functionalitati, acest lucru avand un impact serios asupra industriei.

sursa: Mashable

Ti-a placut articolul?

Primeste articolele zilnic, prin email!

Urmareste-ma!

1 comentarii: