joi, 18 octombrie 2012

Facebook introduce noi solutii de securitate online si pentru dispozitive mobile


Facebook a anuntat ca va intensifica eforturile pentru imbunatatirea securitatii, astfel incat utilizatorii care acceseaza reteaua sociala de pe dispozitive desktop sau mobile sa fie mai bine protejati de tentativele de frauda electronica. Reprezentantii Facebook au anuntat, de asemenea, ca vor sa extinda masurile de securitate si in afara retelei sociale.

AV Marketplace este o platforma Facebook de unde utilizatorii retelei sociale pot descarca gratuit un anti-virus



Incepand de astazi, utilizatorii Facebook pot descarca software direct de la companiile de securitate, cum ar fi avast!, AVG, Avira, Kaspersky, Panda, Total Defens si Webroot. Aceste companii se adauga la platforma Facebook a furnizorilor de solutii de securitate, care include Microsoft, McAfee, Norton, TrendMicro si Sophos, si vor incepe sa ofere solutii anti-virus pentru dispozitivele mobile.

"Ca si partenerii nostri actuali, aceste sapte companii vor ajuta la protejarea comunitatii Facebook de peste un miliard de utilizatori prin imbunatatirea sistemului nostru de identificare a URL-urilor periculoase. Acest sistem scaneaza miliarde de click-uri pe zi si, inainte de a accesa fiecare link, sistemul consulta bazele de date ale tuturor partenerilor nostri pentru a verifica daca website-ul este sigur" a declarat un reprezentant al Facebook.

Citeste si "83 de milioane de conturi Facebook sunt false"


Cu sase luni in urma Facebook a lansat o initiativa de securitate pentru a proteja membrii retelei sociale de URL-uri infectate, spam, phishing si virusi prin scanarea link-urilor publicate. Compania a lansat si AV Marketplace, o platforma care permite utilizatorilor sa descarce o licenta de sase luni pentru o versiune completa, gratuita, a unui anti-virus produs de unul dintre partenerii Facebook. De la lansare, peste 30 de milioane de utilizatori au vizitat AV Marketplace.

"Am implementat noi protectii impotriva tentativelor de phishing si am lansat phish@fb.com, o adresa de email pusa la dispozitia publicului pentru a raporta tentativelor de phishing pe Facebook. In luna iulie am lansat noi puncte de control malware, dand utilizatorilor posibilitatea de a se inscrie in acest serviciu automat de control pentru a ajuta la mentinerea securitatii dispozitivelor lor" a declarat un reprezentant al Facebook.

Facebook a anuntat ca va continua sa intensifice eforturile de crestere a securitatii retelei sociale, dar si a internetului in general.

sursa: Mashable
Ti-a placut articolul?

Primeste articolele zilnic, prin email!

Urmareste-ma!

0 comentarii:

Comenteaza prin Blogger: