miercuri, 17 octombrie 2012

Google lanseaza un nou instrument SEO pentru respingerea link-urilor de spam

Google a lansat un nou instrument SEO care permite webmaster-ilor sa respinga link-urile spammy care trimit spre site-urile lor, eliminand astfel penalizarile cauzate de link-uri de proasta calitate.  Lansarea a fost anuntata de Matt Cutts in cadrul conferintei Pubcon si vine in ajutorul celor care au practcat tactici SEO "black hat" sau au fost victimele unor atacuri "negativ SEO" si sunt penalizati in urma update-ului Penguin.

Webmaster-ii pot respinge link-urile spammy cu ajutorul noului instrument SEO lansat de Google



Dupa ce a fost testat pentru cateva saptamani de specialisti SEO selectati de Google, instrumentul pentru respingerea link-urilor spammy este functional si il puteti accesa urmand acest link. Anuntul oficial privind lansarea noului instrument SEO il puteti gasi pe blogul oficial Google Webmaster Central. De mentionat ca, la inceputul acestui an, Bing a lansat propriul instrument pentru respingerea link-urilor spammy.

Mat Cutts a avertizat că instrumentul ar trebui să fie utilizat cu prudenta. Primul pas al celor care au probleme cu link-urile spammy e indicat sa fie incercarea de a elimina acele link-uri, nu instrumentul Google. Daca apelati la respingerea link-urilor prin acest instrument, atunci modul in care se pot elimina link-uri este prin listarea URL-urilor intr-un fisier text, fie individual, fie excluzand toate link-urile de pe un anumit site, folosind formatul "domain:". Ambele formate pot fi utilizate intr-un singur fisier: Iata cum:


  • liniile care incep cu un diez (#) sunt considerate comentarii si sunt ignorate de Google
  • "domain:site.com" respinge toate link-urile de pe domeniu "site.com"
  • http://www.site.com/pagina.html respinge link-urile provenind din pagina.html a domeniului site.com


Citeste si "53% din utilizatori dau click pe prima pozitie a rezultatelor organice la cautari"


Dupa ce ati creat fisierul, il puteti trimite catre Google prin intermediul Google Webmaster Central. Veti selecta site-ul dvs, veti primi mai multe avertizmente cu privire la utilizarea acestui instrument si implicatiile pentru SEO, apoi puteti selecta fisierul pe care vreti sa il trimiteti. Conform Google, link-urile vor fi respinse in cateva saptamani. Aceste intarzieri in procesarea fisierului inseamna si ca, daca ati facut o greseala, poate dura saptamani pentru a reaccepta link-uri.

Mat Cutts a anuntat ca instrumentul de respingere a link-urilor functioneaza ca un "nofollow". De asemenea, Google permite acum descarcarea unei liste cu link-urile care trimit catre site.



Mai multe informatii despre acest instrument SEO gasiti pe pagina de informatii a Google.

sursa: Search Engine Land
Ti-a placut articolul?

Primeste articolele zilnic, prin email!

Urmareste-ma!

0 comentarii:

Comenteaza prin Blogger: